úterý 10. července 2012

FRAME

V předchozím příspěvku jsme narazili na proměnné XCLIPFRAME, DGNFRAME, DWFFRAME,PDFFRAME a IMAGEFRAME, kterých si stojí za to všimnout více. Tyto proměnné řídí zobrazování rámečku kolem externích referencí a hranic oříznutí. Proměnná XCLIPFRAME řídí zobrazení hranice oříznutí, zatímco rámeček vložené externí reference typu DWG ne . Ostatní proměnné řídí zobrazení jak rámečku vložené reference, tak hranice oříznutí. Proměnné nabývají hodnot:

0   -   hranice není viditelná

1   -   hranice je viditelná a tiskne se

2   –   hranice je viditelná, ale netiskne se

Mimo tyto proměnné ovšem existuje ještě proměnná FRAME, která řídí hodnotu výše uvedených proměnných globálně. Nastavíme-li tedy proměnnou FRAME na 0, nebudou se u referencí všech typů zobrazovat rámečky a hranice. Proměnná FRAME nabývá hodnot 0 až 3. Hodnoty 0 až 2 mají stejný význam jako u proměnných řídících zobrazení rámečků a hranic pro jednotlivé typy referencí. Hodnota 3 znamená, že řízení zobrazování rámečků a hranic přebírají dílčí proměnné. Nastavíme-li tedy proměnnou FRAME na 0, nastaví se všechny ostatní xxxFRAME proměnné na hodnotu 0. Nastavíme-li poté například proměnnou XCLIPFRAME na 1, nastaví se proměnná FRAME automaticky na hodnotu 3.

K ořezávání externích referencí zbývá ještě dodat, že reference formátu DWG a rastrové obrázky jsou jediné, které umožňují polygonální ořezání. Ostatní reference formátu DGN, DWF a PDF umožňují ořezání pouze obdélníkové.

Jan Panoch

Žádné komentáře:

Okomentovat